CD “Just for You…”

Burt Bacharach, Cole Porter, Duke Ellington og Antonio Carlos Jobim med flere…

Man kommer virkelig rundt i den rytmiske musiks kroge med Stefan G. Rasmussen’s 24 nye musik udgivelser, fordelt på to album:

           

I denne – dobbelt CD – samling af forskellige numre, der spænder fra Brasilianske rytmer over sjælefulde ballader til swingende jazz, viser Stefan sin bredde som sanger og crooner. 

På nogle af de ny udgivne coverversioner supplerer han med sin følsomme Barytonsax og sit glade fløjt. 

Men der er også fin assistance af to dygtige venner. Den ene – én af Danmarks fineste saxofonister – Karsten Kristensen, tenorsax, den anden – Larry van Kriedt på guitar.

Alle indspilningerne er med underlag af studiemusikere i “jazzback” regi.

Alt i alt en buket af dejlige nyopsatte melodier med intens og hjertelig tolkning, der kan begejstre den, der lytter…

Stefan G. Rasmussen startede sin musikalske karriere som barn, men et spændende liv i andre brancher gav ham et bræk fra dette i adskillige år. 

Så pludselig blev hans liv forandret, og en kamp med PSTD og andre lidelser fik ham til at genoptage musikken, hvilket han nu har levet af og med de seneste årtier. Nu er han nået så langt, at han betegnes som en knivskarp crooner…

De nye numre bringer hans udgivelser op på hele 99, der alle ligger “oppe i skyen” hos alverdens streamingtjenester.

En anmelder skrev:

“Meget smuk musik. Smukt spillet og smukt sunget. Fint og enkelt akkompagnement og følsomme saxofonsoloer af Karsten Kristensen. Især kan jeg godt lide hans luftfyldte klang i Moonlight in Vermont. 

Samlet set er det slik til øregangene, men her ligger også min eneste kritik: det er næsten for pænt. Der er ingen kant, ingen dissonante akkorder, ingen dristige eksperimenter eller nybrud. 

Det er loungejazz, når det er bedst: yndefuldt, smagfuldt og ideelt som baggrund for afslappet kaffe og kage. Du og dine medspillere er mestre i at stryge lytterne med håret. Og det er bestemt en kvalitet!”

En anden anmelder skrev:

“Det er bragende godt og professionelt. Jeg er blæst helt bagover… Stefan er ikke bare en tør jazzsanger, han rammer rent ned i den amerikanske entertainer-tradition, som kun ganske få i Danmark mestrer. Det giver disse herlige standards helt nyt liv. “

Blandt 52 streamingtjenester… deezerSpotifyApple Music